Terugblik op het gesprek met de wethouder over de Omgevingsvisie 2040.

"Laten we er samen voor zorgen dat we het juiste gesprek met elkaar voeren. En vanuit dat gesprek ervoor zorgen dat we samen de hoge ambities van de Omgevingsvisie waar kunnen gaan maken", aldus Tim van het Hof, wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Vastgoed, Klimaat en Regionale Samenwerking.

Tijdens een bijeenkomst in Huize Joosen Merula gingen we in gesprek met de wethouder over de Omgevingsvisie 2040. Niet voordat we een paar belangrijke actuele zaken met elkaar hadden besproken. Natuurlijk de oorlog in Oekraïne, waarbij Tim een oproep deed aan de aanwezigen om contact met hem op te nemen als zij ergens in kunnen helpen. Ook spraken we over de verkiezingen, waar Tim vooral een oproep deed om te gaan stemmen om tot een zo hoog mogelijke opkomst te komen.

En natuurlijk ging het vooral over de Omgevingsvisie. Is het niet té ambitieus? De meeste aanwezigen vonden van niet. Sommigen vonden dat het nog wel wat ambitieuzer kan. Aan de andere kant werden er ook kritische vragen gesteld over de haalbaarheid. Zijn er wel genoeg mensen beschikbaar, zowel bij de gemeente als bij de uitvoerende partijen? En hoe zorgen we ervoor dat het ene grote project niet losstaat van het andere? En is er wel voldoende geld om alle ambities te financieren?

Genoeg uitdagingen, genoeg kansen en nog veel vragen. Maar twee zaken stonden centraal in alle discussies: Verbinding en vertrouwen. De basis om samen de mooie ambities voor de komende jaren waar te kunnen gaan maken.

Natuurlijk sloten we af met een drankje en een hapje. Want wat hebben we er met z'n allen naar uitgekeken om elkaar weer echt te kunnen ontmoeten!

Meer berichten

thomas loof.jpg

Aanstormend Talent Thomas: “Ik ben ervan overtuigd dat jong van oud kan leren, maar oud ook van jong”

2024-04-29

Lees meer
dcc64f1b-9105-4ab8-8fc9-3b6398f69565.jpg

Terugblik op de Botanique en de Mezz.

2022-09-28

Lees meer
140322.jpg

Terugblik op het gesprek met de wethouder over de Omgevingsvisie 2040.

2022-05-01

Lees meer