Lustrum 10 jaar

Cadeautje voor B&W, borreltje, hapje, klaar. Zo gaat dat in de regel. Via Latus pakt de zaken anders aan. Daarom blijft het tweede lustrum van de Bredase bouwsociëteit op vrijdag 3 oktober 2014 nog lang nagalmen in de stad. Heel lang zelfs.

Daar gaan we nog veel van horen. Van precies datgene wat onze stad op dit moment internationaal luid en duidelijk op de kaart zet. De keiharde beats van top-DJ’s Hardwell en Tiësto. Die scoren wereldwijd met dit sociaal maatschappelijke bindmiddel uit de tegenwoordige tijd. Het idee is afkomstig van Frans Parthesius, directeur Gebouw F voor architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp. Hij legt de link tussen lokale economische helden uit het heden en verleden met de jubilerende bouwsociëteit.

Van Speelhuis naar Playhouse
De schatrijke Van Nassau’s lieten in de 17e eeuw in Belcrum een achthoekig ‘speelhuis’ bouwen voor de ontvangst van gasten. Van hieruit is de vertaalslag naar het heden snel gemaakt. Het speelhuis omgevormd tot playhouse! Maar dan in de vorm van een icoon voor de bouwnijverheid: de mobiele schaftkeet. Letterlijk een cadeau op wielen waar vooral de jongere generaties ‘iets mee kunnen’. Muziek voorbrengen! Met als surplus een opblaasbaar grootformaatscherm om geluid en beeld te combineren. Dit playhouse is het cadeau van Via Latus aan de stad. Beschikbaar voor alle sociaal culturele instellingen en verenigingen. De beats schijnen zelfs de heupen van burgemeester Peter van de Velde en wethouder Bob Bergkamp los te weken.

Meer berichten

thomas loof.jpg

Aanstormend Talent Thomas: “Ik ben ervan overtuigd dat jong van oud kan leren, maar oud ook van jong”

2024-04-29

Lees meer
dcc64f1b-9105-4ab8-8fc9-3b6398f69565.jpg

Terugblik op de Botanique en de Mezz.

2022-09-28

Lees meer
140322.jpg

Terugblik op het gesprek met de wethouder over de Omgevingsvisie 2040.

2022-05-01

Lees meer