BLAStcafé, 16 juni: ‘Spoordroom – de ambitie van Breda’

blast.jpg

Op zestien juni vindt in MEZZ het BLAStcafé plaats. Onder de bezielende leiding van Grietje Braaksma gaat BLASt* met opdrachtgevers, architecten en andere betrokken partijen op zoek naar de verhalen en ambities achter de realisatie van een van de grootste projecten in de geschiedenis van Breda: de ontwikkeling van de nieuwe Openbaar Vervoer Terminal.

In september opent de nieuwe OV Terminal Breda. Het omvangrijke stationscomplex (het gebouw omvat niet alleen een trein- en busstation, maar ook kantoren, woningen en winkels) is het middelpunt van de transformatie van een voormalig industrie- en rangeerterrein tot een bruisend nieuw stadsdeel, pal naast de historische binnenstad. Door het uitbreken van de crisis is een aantal projecten veranderd of uitgesteld. Maar de ontwikkeling van het station is doorgegaan en is nu de aanjager voor de ontwikkeling van het gebied.

Tijdens het BLAStcafé belichten drie presentaties drie verschillende perspectieven op de ambitie van het stationsgebied. Daarna wordt gedebatteerd over vragen als hoe deze enorme ingreep zich verhoudt tot de oorspronkelijke ambities en vergelijkbare ingrepen in de rest van ons land.

Sprekers:

Jeroen Hoefsloot, stadsbouwmeester Via Breda. Niemand kan de ambitie van de gemeente Breda voor het stationsgebied beter belichten dan Hoefsloot. Als stadsbouwmeester voor het hele gebied heeft hij alle projecten getoetst aan de geformuleerde ambities.

Dirk Peters, oprichter en partner van BARCODE architects. BARCODE heeft zowel nationaal als internationaal veel ervaring met projecten rondom spoorzones. Peters zal de ontwikkelingen rond de spoorzone van Breda vanuit het perspectief van vergelijkbare steden bekijken.

Arnoud de Waaijer, onderzoeker TU Delft. De Waaijer heeft de stationsgebieden van Nederland vol in zijn vizier. Hij zal vanuit het overkoepelende, landelijke perspectief de ambitie van het stationsgebied belichten.

Moderator: Grietje Braaksma, bekend als lid van het DWDD boekenpanel en sinds 1

maart 2016 vestigingsmanager van Grand Theatre Boekhandel in Breda. Met haar achtergrond als vaste gebruiker van het openbaar vervoer in binnen- en buitenland en haar enthousiasme, de ideale moderator voor deze avond.

www.stichtingblast.nl

www.facebook.com/StichtingBLASt

Locatie: MEZZ, Keizerstraat 101, Breda

Aanvang: 20:00; inloop vanaf 19:30

Toegang: gratis, aanmelden gewenst, via facebook of het

aanmeldformulier: http://goo.gl/forms/gOrNKcd6A4WirUv33

Noot

Meer berichten

dcc64f1b-9105-4ab8-8fc9-3b6398f69565.jpg

Terugblik op de Botanique en de Mezz.

2022-09-28

Lees meer
140322.jpg

Terugblik op het gesprek met de wethouder over de Omgevingsvisie 2040.

2022-05-01

Lees meer
Schermafbeelding 2022-02-15 om 14.39.23.png

Terugblik online event 14 februari 2022

2022-02-15

Lees meer