LEF EN LIEFDE ALS BINDENDE FACTOR

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

LEF EN LIEFDE ALS BINDENDE FACTOR

Burgemeester Paul Depla is hartstochtelijk supporter van Breda Photo Festival. Hij noemt het één van de culturele iconen die de stad rijk is en waar we trots op mogen zijn. Allereerst omdat het evenement zoveel aantrekkingskracht heeft dat het meer dan 80.000 bezoekers op de been brengt. Maar ook omdat het door veel ondernemers wordt gedragen en de band tussen het bedrijfsleven en de culturele sector verstevigt.

Van Topolis naar Infinity Path

Depla hecht veel waarde aan die verbinding. Hij spreekt expliciet zijn dank uit aan de leden van Via Latus die fysiek en financieel hebben bijdragen aan de totstandkoming van dit fraaie evenement. Daarmee bevestigt de netwerkorganisatie op haar beurt het heersende beeld van ‘een club die wel van grote dingen houdt’. Klopt helemaal. De basis ligt in 2002 bij de bouw van het zestig meter hoge Topolis in het Valkenberg park. Dit ter gelegenheid van de viering van het 750-jarige bestaan van de stad. Het ‘grote ding’ van Breda Photo Festival 2018, is de ondersteuning van de sensationele steigerconstructie van het Infinity Path. De topattractie en absolute eye-catcher van Breda Photo, vult het ‘tijdelijk getransformeerde’ Chasséterrein.

To Infinity & Beyond

Dit ontwerp van architectenbureau MVDVR naar voorbeeld van de gigantische trap op het Stationsplein in Rotterdam in 2017, voegt een derde dimensie toe aan de stad én de foto-expositie. Het bouwwerk brengt ongetwijfeld een enorme beweging op gang. Via Latus kreeg de primeur in de vorm van een exclusieve sneak preview. Zeven weken lang staan het historische centrum van de stad én het hippe Belcrum-gebied in het teken van de fotografie. To Infinity & Beyond. Via Latus draagt graag bij aan de verbinding tussen fotografie, kunst en architectuur. Lef en liefde als bindende factor.

Meer berichten

Schermafbeelding 2022-02-15 om 14.39.23.png

Terugblik online event 14 februari 2022

2022-02-15

Lees meer
Edmond 2022-01-25 at 20.35.06.pdf

Edmond van der Sande

2022-01-26

Lees meer

Bijeenkomst Omgevingsvisie 2040

2022-01-18

Lees meer