VERSNELLINGSOPGAVE "WONEN" MET GEMEENTE BREDA

ADV.jpg


Via Latus en gemeente Breda samen op zoek naar het beste idee voor de middendure woning

Betaalbaar en sneller bouwen van 6.000 woningen in 4 jaar tijd. Dat is de ambitie van het nieuwe college. Een ambitie die er niet om liegt. Samen met gemeente Breda gaan we onderzoeken hoe we deze ambitie kunnen realiseren onder het motto “Fantastisch wonen voor iedereen - Breda brengt het samen". Reden om u uit te nodigen voor deze sessie op maandag 22 oktober vanaf 17.00 uur, waarbij wethouder Daan Quaars de inleiding van deze vraag zal verzorgen.

De ambitie van het college is helder: 6000 woningen in 4 jaar, waarvan 1800 woningen voor mensen met een inkomen tussen € 36.000 en € 45.0000. Die middelduur is wellicht de grootste uitdaging. Denk aan kosten, slim bouwen, financiering en wat kan doorstroming betekenen om meer woningen voor die doelgroep beschikbaar te krijgen. Vragen die niet alleen in Breda, maar ook landelijk alle aandacht hebben. Hoe mooi zou het zijn als we daar in Breda het beste idee voor vinden.

Op 22 oktober hoort u hier meer over. Daan Quaars, wethouder bouwen en wonen, trapt de avond af. Daarna geeft de gemeente Breda een inhoudelijke visie op de woonambitie. Hierna kunnen we aan de slag. Begin volgend jaar – tijdens een bijeenkomst - worden de uitgewerkte plannen gepitcht en maakt een deskundige jury de winnaar bekend.

We nodigen u van harte uit om hierover mee te praten en dagen u uit ons verder op weg te helpen.

Wanneer maandag 22 oktober

Hoe laat 17.00 tot 20.00 uur

Waar Infocentrum Via Breda, Belcrumweg 19 (naast Electron)

Programma:

· Aftrap door wethouder Daan Quaars

· Inhoudelijke visie op de woonambitie door gemeente Breda

· Toelichting op de prijsvraag

· Afsluiting met een borrel in Motmot Gallery22/10/2018

Infocentrum Via Breda, Belcrumweg 19 Breda

17:00