Werk maken van de verbinding

20191125_180920.jpg

Werk maken van de verbinding

’JE STAAT ER NIET BIJ STIL, MAAR…’

Nog maar net geïnstalleerd als bestuurslid neemt Sacha Uitdewilligen het voortouw. Via Latus heeft het haarscherp op de radar staan: onder de leden leeft de behoefte aan verdieping van de onderlinge connectie. Aan verbinding. Het is ook in dat kader dat hij uit naam van zijn collega’s het plan presenteert om voortaan bij elk samenzijn plenair te pitchen. “Dat je als nieuw lid in vijf minuten tegenover de hele groep vertelt wie je bent en wat je doet.” De achterliggende gedachte: het kan niet bestaan dat we leden hebben die de verbinding met de rest missen. “Dat is onze verantwoordelijkheid en daarom gaan we daar de komende tijd extra energie in stoppen”, bevestigt voorzitter Ad van der Heijden

Tijdens de bijeenkomst van 25 november in Brouwerij Frontaal, kreeg Via Latus een opfriscursus netwerken/verbinden voorgeschoteld. Moderator Jeroen Baardemans -goed op drift- raakte enigszins van slag toen hij vroeg naar onderlinge support bij tenders. “Da’s een bietje lastig”, was de ontnuchterende reactie, ‘”in de zaal zitten minstens acht tot tien concurrenten die op dezelfde klus azen.” Zie daar de kracht én de achilleshiel van de club. De vlotte spreker herstelt zich snel. Hij beweert dat het bij de connectie niet draait om de vraag naar hulp aan een ander, maar om het aanbod hoe een ander te helpen. Netwerken en verbinden zijn complementair. Bij Via Latus is verbinden belangrijker dan netwerken, klinkt het uit de zaal. De eerste stap is duidelijk, verbinden begint met netwerken.

Werk maken van de verbinding. Het is de missie voor 2020 van Via Latus. Daarom staan twee punten prominent op de ‘Things To Do List’ voor volgend jaar. Als eerste is dat de inschrijving voor de jubileumreis naar Lille begin april. Meld je aan voor 1 december, je hebt nog twee dagen! Als tweede en meest eenvoudige stap op weg naar de verbinding: aanmelden bij de Linked-in pagina van Via Latus. Het bezoek aan het Brouwcafé eindigt met de unanieme bevestiging dat het plan om de onderlinge banden aan te halen meer dan gewenst is. Je staat er niet bij stil, maar verbinding is écht belangrijk.

Wie met Via Latus op reis gaat naar Lille, krijgt daar een trip Rijsel gratis bij!

Meer berichten

dcc64f1b-9105-4ab8-8fc9-3b6398f69565.jpg

Terugblik op de Botanique en de Mezz.

2022-09-28

Lees meer
140322.jpg

Terugblik op het gesprek met de wethouder over de Omgevingsvisie 2040.

2022-05-01

Lees meer
Schermafbeelding 2022-02-15 om 14.39.23.png

Terugblik online event 14 februari 2022

2022-02-15

Lees meer