Dag van de Architectuur, 18 juni: ‘Fietsen langs het spoor’

blast_2.jpg

Tijdens de landelijke Dag van de Architectuur, op achttien juni, staat in Breda het nieuwe stationsgebied Spoorzone Via Breda centraal. In samenwerking met de BNA Kring West-Brabant en lokale architectenbureaus organiseert BLASt onder leiding van deskundige gidsen een fietsroute door het Stationskwartier, de Drie Hoefijzers, het Haveneiland en De Triple o Campus.

Deelnemers worden op de verschillende locaties door de betrokken partijen zelf rondgeleid.

In september opent de nieuwe Openbaar Vervoer Terminal Breda. Het stationscomplex is het middelpunt van de transformatie van een voormalig industrie- en rangeerterrein tot een bruisend nieuw stadsdeel, pal naast de historische binnenstad. De idee is dat het stationsgebied onderdeel wordt van het stedelijk weefsel en de twee zo verschillende stadsdelen aan weerszijden van het spoor verbindt.

Tijdens de Dag van de Architectuur staat het nieuwe stationsgebied centraal. Tijdens de fietsroute kregen deelnemers de gelegenheid nader kennis te maken met verschillende projecten in dit gebied. Deskundige gidsen lichten de projecten toe.

Verzamelpunt van de fietsroute is BLASTpoint – de tijdelijke ruimte in het station in de winkelgalerij (ingang noordzijde), die speciaal voor deze dag door de NS beschikbaar is gesteld. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Deelnemers moeten wel zelf een fiets meebrengen.

Camera Obscura

In april hebben BLASt en PhotoBreda een prijsvraag uitgeschreven voor een mobiele camera obscura. De jury koos onlangs ‘de fotografische hamer’ van de Amsterdamse kunstenaar Maarten Heijkamp als winnend ontwerp. Zijn ontwerp bestaat uit een verplaatsbare camera obscura waarmee fotografische afdrukken in reliëf kunnen worden gemaakt in klei, en ook afdrukken op papier. Tijdens de Dag van de Architect stelt BLASt in BLAStpoint de diverse inzendingen tentoon.

Wethouder Marianne de Bie opent de Bredase Dag van de Architectuur en zal Maarten Heijkamp een cheque van € 5.000,00 uitreiken voor het realiseren van zijn ontwerp.

www.stichtingblast.nl

www.facebook.com/StichtingBLASt

Locatie: BLAStpoint, winkelgalerij Station Breda, ingang noordzijde

Aanvang: 10:00

Toegang: gratis, aanmelden verplicht via aanmeldformulier op website of facebook.

Meer berichten

dcc64f1b-9105-4ab8-8fc9-3b6398f69565.jpg

Terugblik op de Botanique en de Mezz.

2022-09-28

Lees meer
140322.jpg

Terugblik op het gesprek met de wethouder over de Omgevingsvisie 2040.

2022-05-01

Lees meer
Schermafbeelding 2022-02-15 om 14.39.23.png

Terugblik online event 14 februari 2022

2022-02-15

Lees meer